Banetti.Market

Politikalarımız

GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE POLİTİKASI

 

Acarsan olarak sürekli, güvenli, yasal ve özgün ürünler üretmeyi,

Cari güncel mevzuatı sürekli takip ederek yasal şartlara uymayı,

Asla kaliteden ödün vermeyen, gıda güvenliği kültürünü sürekli iyileştiren bir yönetim ve üretim anlayışına sahip olmayı,

Riskleri ve fırsatları sürekli göz önünde bulunduran ve yöneten süreçler oluşturmayı,

Sağlıklı, doğal kaynakları kullanmayı, halk sağlığını tehlikeye atmamayı,

Ar&ge, Ür&ge çalışmalarıyla sürekli gelişmeyi ve iyileştirmeyi desteklemeyi,

Nihai tüketici ve diğer paydaşların ihtiyaç ve beklentilerini anlamayı ve bunları karşılamayı,

Taahhüt eder.

 

METAL POLİTİKASI

Firmamızda ürüne düşebilecek veya karışabilecek her çeşit metalin kontrol altında tutulabilmesi için “Metal Politikası” oluşturulmuştur.

Bu politika kapsamında aşağıdaki kurallara uyulması sağlanmaktadır:

 

►Zımba, iğne, tel, kırılabilir bıçak, kırılabilir falçata ve kırılabilir maket bıçağı gibi yabancı metal maddelerin üretim alanına getirilmemesi sağlanacaktır.

 

►Bakım-onarım faaliyetleri gibi üretim alanına yabancı metal maddelerin getirilmesinin şart olduğu durumlarda; bu malzemelerin kullanıldığı alanlar izole edilecektir. Bakım-onarım faaliyetlerinin bitmesinin ardından uygulama alanı kontrol edilecek ve yabancı metal maddeler uzaklaştırılacaktır. Bakım-onarım faaliyetleri ve üretim sırasında makine ve ekipmanlarda herhangi bir kayıp öğenin oluşması durumunda; kayıp öğe soruşturulacak, ilgili madde bulunana kadar üretime ara verilecektir.

 

►Üretim alanına giren çalışan ve ziyaretçilerin üzerinde bulunan, metal ihtiva eden ve üretim hattına düşme riski taşıyan her tür kişisel eşyanın girişte eşya dolaplarına bırakılması sağlanacaktır.

 

►Üretim alanında kullanılan makinelerden kaynaklanabilecek metal bulaşmalarını önlemek için; mıknatıs, metal detektörü ve x-ray ekipmanları kullanılmaktadır. Makinelerin etkinliği periyodik olarak kontrol edilecek ve tam kapasite çalışmaları sağlanacaktır. Metal detektörlerin ayırdığı ürünlerin piyasaya sürülmesi engellenecektir.

 

►Atık metaller atölyeler bölgesindeki hurda metal sandıklarına koyulacak, atık alanında biriktirilecek ve hurda olarak ayrılarak tesisten hızla uzaklaştırılması sağlanacaktır.

 

►Üründe yabancı metal madde bulunmasıyla ilgili tüketici şikayetleri oluşması durumunda; hızla sorunun kaynağı araştırılacak, ilgili üretim partilerinin kontrolü sağlanacak ve sorunun tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemler alınacaktır.

 

►Tedarikçilerin ve taşeron hizmet alınan firmaların da metal politikasına uymaları şart koşulacaktır.

 

Tüm çalışanlar bu politikaya uymakla sorumludur. Çalışanlar üretim ve depolama alanlarında bu politikaya uymayan bir durum gördüklerinde amirlerine bildirmek zorundadır.
 

CAM VE KIRILABİLİR MALZEME POLİTİKASI

 

Firmamızda cam veya kırılabilir malzemelerin ürünlere karışma ihtimalini ortadan kaldırmak için “Cam ve Kırılabilir Malzeme Politikası” oluşturulmuştur.

Bu politika kapsamında aşağıdaki kurallara uyulması sağlanır:

 

►Üretim alanına cam veya kırılabilir malzeme getirilmeyecektir. Bu malzemeler sadece laboratuvarlarda kullanılacaktır.

 

►Üretim alanında yer alan camların tamamen film ile kaplanması sağlanacaktır. Filmle kaplanmış olan tüm camlarda işaretleme yapılacaktır.

 

►Tüm aydınlatma ekipmanlarının koruyucu kapaklarla donatılması sağlanacaktır.

 

►Üretim alanında cam ve kırılabilir malzemeden yapılmış panolar, çerçeveler ve saat kullanılmayacaktır.

 

►Depolama alanlarında ve sevkiyat araçlarında cam ve kırılabilir malzeme bulundurulmayacaktır.

 

►Hammadde, ambalaj malzemeleri ve paletlerle birlikte veya bahsi geçen girdilerin sevk edildiği araçlarda cam ve kırılabilir malzemeler yer alıyorsa, bu girdilerin iadesi sağlanacaktır.

 

►Satın alınan ekipmanlarda cam ve kırılabilir aparatların bulunması durumunda, bu aparatların filmle kaplanması sağlanacaktır.

 

►Üretim tesisinde herhangi bir cam kırılması durumunda kalite departmanı ivedilikle bilgilendirilecektir.

 

►Ürünlerde herhangi bir cam maddeye rastlanmasıyla ilgili bir müşteri şikayeti olması durumunda; hızla sorunun kaynağı araştırılacak, ilgili üretim partisinden örnekler toplanacak ve incelenecek, sorunun tekrarlanmaması için gerekli önlemler ivedilikle alınacaktır.

 

►Tedarikçilerin ve taşeron hizmet veren firmaların da firmamızın “Cam ve Kırılabilir Malzeme Politikası” uymaları sağlanacaktır.

 

Tüm çalışanlar bu politikaya uymakla sorumludur. Üretim ve depolama alanlarında bu politikaya uymayan bir durum gördüklerinde, çalışanlar amirlerine bildirmekle yükümlüdür.


 

İNSAN KAYNAKLARI VE SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

Acarsan Holding, gelişen teknoloji ve değişen pazar koşullarında rekabet edebilmenin en önemli aracının “insan kaynağı” olduğunun bilincindedir.

 

►Acarsan Holding tüm çalışmalarında mükemmelliği, kaliteyi ve yüksek performansı ana ilke olarak belirlemiştir. Çalışanlarını; ırk, renk, dil, etnik köken, siyasi görüş, medeni durum, yaş, hamilelik veya cinsiyet ayrımına göre değil, işi yapabilme becerilerini esas alarak istihdam eder.  Ücretlendirme, sosyal yardım ve terfiler bu doğrultuda gerçekleştirilir.

 

►Çalışma saatlerinin belirlenmesinde yürürlükteki kanun ve yasal düzenlemeler, fazla mesaide gönüllülük esası dikkate alınır. Holdingin hiçbir şirketinde çocuk işçi çalıştırılmaz. Zorla çalıştırma, gönülsüz çalıştırma ve borca karşılık çalıştırma söz konusu olamaz. Eşit iş yapan çalışanlara eşit ücret ödeme, Holdingin temel politikasıdır. Normal ve fazla çalışma ödemeleri kanunlarda belirtildiği şekilde gerçekleştirilir.

 

►Acarsan Holding tüm personelinin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmasını sağlamayı taahhüt eder. İçilebilir su ve sıhhi olanaklara erişim, gerekli güvenlik ekipmanlarına erişim, gerekli aydınlatma ve havalandırma olanaklarına erişim, geçerli yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde sağlanır.

 

►Acarsan Holding her çalışanının kişiliğine ve onuruna saygı gösterir. Sözlü, fiziksel veya psikolojik taciz, zorlama ve mobing; kurum içinde ve tüm yönetim kademelerinde uygulanmaz, uygulanmasına müsaade edilmez. 

 

►Acarsan Holding, çalışanlarının motivasyonlarını ve kurumsal aidiyetlerini yükseltmek için, tüm personeli arasında fırsat eşitliği sağlar. Hesap verebilir ve şeffaf uygulamalar geliştirmek, etik ilke ve davranış kurallarını tüm çalışanlarına yansıtmak, Holdingin insan kaynakları yaklaşımının temelini oluşturur.

 

►Bu vizyonla oluşturulan Acarsan Holding “İnsan Kaynakları Politikası”; stratejik plan ve hedefler doğrultusunda insan gücü ihtiyacını karşılamak, bu gücün en verimli şekilde değerlendirilmesini ve devamlılığını sağlamak amacını güder.

 

►Bu politika doğrultusunda; personele eğitim ve kendini geliştirme olanakları sağlanarak çalışan verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak temel hedeftir. 

 

Acarsan Holding, şeffaf ve hesap verebilir bir yapı içerisinde; yasal düzenlemelere, Uluslararası İşçi Örgütü (ILO) tarafından yayınlanan standartlara, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne ve Birleşmiş Milletler sözleşmelerine uymayı taahhüt eder. 


 

 BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

 

Acarsan Holding, bilgi güvenliğine azami önem verir ve aşağıdaki temel ilkelere bağlı kalmayı taahhüt eder:

 

►Risk değerlendirmesi ve risk yönetimi esaslı sürdürülebilir bilgi güvenliği sistemini uygulamak,

 

►Bilgi varlıklarının bütünlük ve gizliliklerinin garanti altına alınarak, “Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin” sürdürülebilirliğini sağlamak,

 

►Müşteri ve diğer paydaşlar ile olan hizmet alma ve verme süreçlerinde bilgi güvenliği yükümlülüklerini ön planda tutmak,

 

►Bilgi Güvenliği Yönetim Kurulunun çalışır ve ulaşılır durumda olmasını sağlamak,

 

Holdingde saklanan kişisel verilerin 3. kişilerle paylaşılmamasıyla ilgili yasal şartlara bağlılığın taahhüt edilmesi çerçevesinde, verilerin güvenli şekilde saklanmasıyla ilgili gerekli üst düzey önlemlerin alınmasını sağlamak.


 

AHŞAP POLİTİKASI
 

Üretim tesisimizde, ürüne düşebilecek veya karışabilecek tahta ve ahşap malzemelerin kontrol altında tutulabilmesi için “Ahşap Politikası” oluşturulmuştur.

Bu politika kapsamında aşağıdaki kurallara uyulması sağlanır:

 

►Üretim alanında ahşap malzemeden yapılmış panolar, çerçeveler ve benzeri gereçler kullanılmayacaktır.

 

►Üretim alanına tahta, ahşap palet getirilmeyecektir. Bu malzemeler sadece depolama ve sevkiyat alanlarında kullanılacaktır. Kullanılan paletler euro palet cinsinde temin edilecek ve daha önce herhangi bir yerde kullanılmış olmayacaktır.

 

►Üretim alanında ahşap malzemeli temizlik ekipmanları kullanılmayacaktır.

 

►Ahşap ile ilgili müşteri şikayetleri olması durumunda; hızla sorunun kaynağı araştırılacak, ilgili üretim partisinden örnekler alınacak ve analiz edilecek, sorunun kaynağı tespit edilene kadar üretime ara verilecek ve sorunun tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemler alınacaktır.

 

►Tedarikçilerin ve taşeron hizmet veren firmaların da Acarsan Holding “Ahşap Politikasına” uymaları sağlanacaktır.

 

Tüm personel bu politikaya uymakla yükümlüdür. Üretim ve depolama alanlarında bu politikaya uymayan bir durum gördüklerinde, çalışanlar amirlerine bildirmekle sorumludur.

 

 ALERJEN POLİTİKASI


Firmamızda gıda güvenliğinin kontrol altında tutulabilmesi için alerjiye sebep olabilecek ham maddeler için “Alerjen Politikası” oluşturulmuştur.

Bu politika kapsamında aşağıdaki kurallara uyulması sağlanır:

 

►Ham maddeden gelen ilgili alerjen gluten dışında, üretime herhangi bir alerjen madde girdisi olduğunda farklı kodlar altında sınıflandırılarak etiketlenecek ve ayrı olarak depolanacaktır.

 

►Son ürün etiketleri ve spesifikasyonlarında alerjen bilgileri yer alacaktır.

 

►Alerjen ham maddeler ile çalışılırken, sadece alerjenlere ait ekipmanlar kullanılacaktır.

 

►Laboratuvarlarda periyodik olarak etkin ıslak temizlik yapılacak ve temizlik etkinliğinin doğrulaması sağlanacaktır.

 

►Tedarikçilerin ve taşeron hizmet veren firmaların da Acarsan Holding “Alerjen Politikasına” uymaları sağlanacaktır.

 

Tüm personel bu politikaya uymakla yükümlüdür. Üretim ve depolama alanlarında bu politikaya uymayan bir durum gördüklerinde, çalışanlar amirlerine bildirmekle sorumludur.
 

ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ POLİTİKASI

 

Acarsan Holding, “Enerji Yönetim Sistemi Politikasına” azami önem verir ve aşağıdaki temel ilkelere bağlı kalmayı taahhüt eder:

 

►“Enerji Yönetim Sistemi Politikası” doğrultusundaki amaç ve hedefleri oluşturmayı, gözden geçirmeyi, bilgi ve gerekli kaynakların varlığını sağlamayı,

 

►Enerji verimliliği, enerji kullanımı ve enerji tüketimine ilişkin yasal regülasyonlara uymayı,

 

►Enerji performansını ve enerji yönetim sistemini sürekli iyileştirmeyi,

 

►Enerji performansına olumlu etkisi olan verimli enerji ürün ve hizmetlerin kullanımını desteklemeyi,

 

►Enerji performansının iyileştirilmesini içeren tasarım faaliyetlerini geliştirmeyi,

 

►Çalışanların ve diğer tüm paydaşların, Acarsan Holding “Enerji Yönetim Sistemi Politikası” konusunda bilgilendirilmesini ve sorumlulukları konusunda bilinçlendirilmesini sağlamayı,

 

►Enerjiyle ilgili tüm süreçlerin; etkili, verimli, yenilikçi ve gelişmeyi benimseyen yaklaşımlarla yönetilmesini, bilim ve teknolojideki yeniliklerin ilke edinilerek sisteme entegre edilmesini.

 

Acarsan Holding; “Enerji Yönetim Sistemi Politikası” çerçevesinde sürdürülebilirliği her zaman ön planda tutarak, doğal kaynakların etkin kullanımı konusunda azami hassasiyet göstermeyi taahhüt eder.
 

HELAL POLİTİKASI

 

Acarsan Holding, gıda üretimi yapan şirketlerinde uyguladığı “Helal Politikası” çerçevesinde, aşağıdaki maddelere koşulsuz uyacağını taahhüt eder:  

 

►Un, irmik, noodle ve makarna üretiminde Helal Yönetim Sistemi gerekliliklerini karşılamak,

 

►Ürünlerin tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında; OIC/SMIIC1 standardına, Türk Gıda Kodeksine, Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine, İslam Fıkhına ve müşterilerin helal gıda güvenliği taleplerine uymak,

 

►Ürünlerin hazırlanmasından tüketim aşamasına kadar geçen süreçlerde karşılaşılabilecek helal gıda güvenliği tehlikelerini önlemek ve yönetmek,

 

►Tüm üretim birimlerinde iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının sürekliliğini sağlamak, helal gıda güvenliğine ilişkin riskleri sıfıra indirmek,

 

Çalışanların kalite ve helal gıda güvenliği bilincini geliştirmek üzere düzenli eğitim programları gerçekleştirmek, iş tanımlarında görev ve sorumluluklar konusunda detaylı tanımlar geliştirmek.