Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir çok zengin içerikleri arasında yer almaktadır.
İçindekiler
400 GR. BURGU MAKARNA
80 GR. VAN OTLU PEYNIR
80 GR. YAPRAK PEYNIR
100 GR. KARS GRAVYER
200 ML SÜT
80 GR. KARIN KAYMAĞI ISKEMBE PEYNIR
BEYAZ KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Benmari usulü (yani, kaynayan tenceredeki suyun üzerine koyacağımız daha küçük bir kapta eritme usulü ile) bütün peynirleri eritiyoruz. Başka tarafta tavaya sütü ekleyip , süt ısınınca erittiğimiz peynirleri ekliyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı hazırladığımız sosla harmanlayıp servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.