Dünya mutfakları sıralamasında da önde gelen mutfaklardan bir tanesidir. Kültürel ve yöresel çeşitliliği birçok değişik tadın ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu bölgelerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yemekleri de gene oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Genellikle et ağırlıklı yemekler sevilir ve yapılır. Maltahalı köfte, simit kebabı, soğan kebabı, yuvalama, patlıcan kebabı, bakla (yoğurtla yapılır), bezelye (yoğurtla yapılır ), börek çorbası, kuru dolma, meşhur Antep baklavası, katmer, billuriye, Antep salatası Güneydoğu bölgesinin lezzetleri arasındadır.
İçindekiler
320 GR. ÇARLİSTON MAKARNA
1 DİŞ SARIMSAK
2 TANE ACI KIRMIZI BİBER
400 GR. DOMATES PÜRESI
40 GR. KAPARİ
5 GR. MAYDONOZ
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Soğanı ve kırmızı acı biberi küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağ ile soteliyoruz. Domates püresini ekliyoruz. Sos suyunu çekince kapari ve tuz karabiber ekliyoruz. Kaynayan suda haşlayıp süzdüğümüz makarnamızla karıştırarak harmanlıyoruz. İnce kesilmiş maydonozla servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.