Sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası zengin bir mutfakla taçlandırıyor İç Anadolu Bölgesi. Geçmişi oldukça eskiye dayanan İç Anadolu Mutfağında Hititlerden günümüze kalan pek çok yemek bulmak mümkün. bamya çorbası arab aşı etli ekmek testi kebabı yağlama ve kayseri mantısı yörenin yemekleri arasındadır.
İçindekiler
300 GR. YÜKSÜK MAKARNA
200 GR BAMYA
150 GR KUŞBAŞI ET
3 DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 SOĞAN
1 LİMON
ZEYTİNYAĞ
TUZ
KARABİBER
Yapılışı
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp soteleyip sarımsağı ekliyoruz. Temizlenmiş bamyaları ekleyip bamyaları soteledikten sonra rendelenmiş domates ekliyoruz. Ardından eti kavurup kısık ateşte 25 dakika pişiriyoruz. Kaynayan suda makarnamızı pişirip süzüp bamyanın yanına ekleyip soteliyoruz. Üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyip servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.