Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.
İçindekiler
400 GR. BURGU MAKARNA
500 GR. DENİZ BÖRÜLCESİ
1 DİŞ SARIMSAK
80 GR. TAZE BADEM
0,5 LT SEBZE SU
1 ADET KURU ACI BIBER
1 AVUC (PANCO )EKMEK KIRINTISI
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Deniz börülcelerini sıcak suyun içine atıyoruz 1 dakika bekletip saplarını ayıklıyoruz. Başka bir tarafta tavamıza zeytinyağ ve sarımsak ekleyip deniz börülcelerini bu tavada soteliyoruz. Bir iki kaşık sebze suyu ekleyerek pişirip rondoya taze badem , kuru acı bıber , 1 avuc ekmek kırıntısı , zeytinyağ , tuz ve karabiberi koyup rondodan geçiriyoruz. Makarnamızı bol ve tuzlu suda haşlayıp börülceyi pişirdiğimiz tavaya alıp üzerine hazırladığımız sosu ekleyerek harmanlayıp servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.