Banetti.Market

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.

Deniz Börülceli Makarna

İçindekiler
 

400 GR. BURGU MAKARNA

500 GR.  DENİZ BÖRÜLCESİ

1 DİŞ SARIMSAK

80 GR. TAZE BADEM

0,5 LT SEBZE SU

1 ADET KURU ACI BIBER

1 AVUC (PANCO )EKMEK KIRINTISI

ZEYTİNYAĞ

KARABİBER

TUZ


Yapılışı

Deniz börülcelerini sıcak suyun içine atıyoruz 1 dakika bekletip saplarını  ayıklıyoruz. Başka bir tarafta tavamıza zeytinyağ ve sarımsak ekleyip deniz  börülcelerini bu tavada soteliyoruz. Bir iki kaşık sebze suyu ekleyerek pişirip  rondoya taze badem , kuru acı bıber , 1 avuc ekmek kırıntısı , zeytinyağ ,  tuz ve karabiberi koyup rondodan geçiriyoruz. Makarnamızı bol ve tuzlu  suda haşlayıp börülceyi pişirdiğimiz tavaya alıp üzerine hazırladığımız sosu  ekleyerek harmanlayıp servis ediyoruz. 

  • 20 Dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.