Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.
İçindekiler
320 GR. CARLİSTON MAKARNA
300 GR. KABAK
300 GR. KARİDES
1 SU BARDAĞI KREMA
1 TANE LİMON
1 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Karidesleri temizliyoruz. Kabakları küçük küpler halinde doğruyoruz. Tavada zeytinyağ karabiber ve tuzla kabakları soteliyoruz. Sotelediğimiz kabakları rondodan geçirip kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Yine aynı tavada sarımsak zeytinyağ ile karidesleri ekleyerek soteliyoruz. Aynı zamanda ,bol tuzlu suda makarnamızı haşlayıp süzüyoruz. Makarnamızı hazırladğımız kabak kreması ile birleştiriyoruz. Karides ve birkaç damla krema ile servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.