Sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası zengin bir mutfakla taçlandırıyor İç Anadolu Bölgesi. Geçmişi oldukça eskiye dayanan İç Anadolu Mutfağında Hititlerden günümüze kalan pek çok yemek bulmak mümkün. bamya çorbası arab aşı etli ekmek testi kebabı yağlama ve kayseri mantısı yörenin yemekleri arasındadır.
İçindekiler
300 GR. TEL ŞEHRİYE MAKARNA
1 TANE SOĞAN
1 TANE HAVUC
1 TANE KEREVİZ SAPI
500 GR DANA KIYMA (YAĞLI)
200 ML SEBZE SUYU
2 DEMET TAZE BİBERIYE
100 GR TAZE KAŞAR
50 GR. RENDELENMİŞ EKŞİ KAŞAR
ZEYTINYAĞ
KARABİBER
TUZ
FONDÜ İÇİN:
250 GR. SÜT
150 GR. ÇİĞ PEYNİR
MUSKAT
KARABİBER
TUZ
İçindekiler
Soğan havuç ve kereviz sapını tereyağda soteleyip biberiye ve sarımsak ekliyoruz. 5 dakika sonra kıymayı ekleyip 20 dakika pişiriyoruz. Başka bir tarafta fondü için peyniri rendeliyoruz. Sos tenceresine süt ekleyip ısınınca , peynirleri ekleyip tuz , karabiber ve muskatı ekleyip fondüyü yapmış oluyoruz. Taze kaşar ve ekşi peyniri kıymalı sosumuz ekleyip başka bir tarafta kaynayan tuzlu suya makarnamızı atıp , pişirip , süzüp kıymalı karışıma ekliyoruz. Fırım kaplarını yağlayıp hazırladğımız makarnamızı koyuyoruz . Üstüne peynir fondü ve tekrar bir kat daha makarna ve fondümüzü ekleyip katları tamamlamış oluyoruz. Peynir rendesiyle üzerini kapatıp önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.