Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Testi kebabı levrek ızgara çöp kebabı deniz börüceli çipura salatası gibi lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır.
İçindekiler
280 GR. YÜKSÜK MAKARNA
1 KG. MİDYE
1 DİŞ SARIMSAK
250 GR. HAŞLANMIŞ KURU FASULYE
MAYDONOZ
ZEYTİNYAG
KARABİBER
KURU KIRMIZI ACI BİBER
TUZ
Yapılışı
Sarımsağı zeytinyağı ile tavaya koyup çeviriyoruz. Midyeleri kabuklu şekilde tavaya koyup kapağını kapatıyoruz. 2 3 dakika sonra midyeler açılmaya başliyor bizde tavadan alıp süzüp içlerindeki etlerini alıyoruz. Birgün önceden ıslatıp haşladığımız fasulyeleri tavaya koyup süzdüğümüz suyu midyeleride içine atıp pişirmeye bırakıyoruz. Kaynayan suya attığımız Makarnayı süzüp sosumuzun içine atıp soteledikten sonra maydonozla servis yapıyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.