Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Testi kebabı levrek ızgara çöp kebabı deniz börüceli çipura salatası gibi lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır.
İçindekiler
320 GR. ARPA ŞEHRİYE MAKARNA
800 GR. DOMATES
1 LT SEBZE SU
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY KAŞIĞI SEKER
1 DEMET TAZE KEKİK
1 ÇORBA KAŞIĞI SIRKE
4 DİLİM KÖY EKMEĞİ
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Kömür ateşinde pişirdiğimiz ( ya da fırında közlenmiş olarak pişirebiliriz) domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçiriyoruz. Tavaya sarımsak ve zeytinyağ koyup biraz çeviriyoruz ve püre haline gelen domatesleri ekliyoruz. Sirke ve şekeri ekledikten sonra azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz . En son makarnamızı atıp 10 dakika daha pişirip taze kekik ve kızarmış köy ekmeği ile servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.