Banetti.Market

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Testi kebabı levrek ızgara çöp kebabı deniz börüceli çipura salatası gibi lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır.

İlkbahar Makarnası

İçindekiler
 

350 GR. KALEM KESME MAKARNA

50 GR SOĞAN

300 GR. DOMATES

300 GR KABAK

300 GR PATATES

1 DIS SARIMSAK

1 DEMET MAYDONOZ

35 GR SIYAH ZEYTiN

1 ÇAY KAŞIĞI ZERDEÇAL

ZEYTINYAG

TUZ

KARABİBER

SAFRAN

Yapılışı

Kabak domates patates ve zeytini küçük küpler halinde kesiyoruz. Zerdeçalı sıcak su ile ıslatıyoruz. Zeytınyağlı tavaya sarımsak atıp çevirip, küğ kestiğimiz soğanları ekliyoruz. Ardında sırayla kabak, patates 10 dakika pişirip domatesi ekliyoruz. Aynı zamanda makarnamızı kaynayan suya atıp pişiriyoruz. Tavaya zeytin ve safranı ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. En son kestiğimiz ince kıyım maydonozu ekleyip haşladığımız makarnamızı süzüp sosla birleştirip servis ediyoruz.

  • 35 dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.