Banetti.Market

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz’in doğası, müziği ve insanları gibi yemekleri de kendine özeldir. Karadeniz’in coğrafi yapısı ve iklim şartları bu bölgeye has yiyeceklerin karakterini belirler. Mısır, fasulye, karalahana, yöresel otlar ve elbette hamsi bölge mutfağına imzasını atan lezzetler arasındadır.

Hamsili Makarna

İçindekiler
 

400 GR. ARPA ŞEHRİYE MAKARNA

300 GR AYIKLANMIŞ HAMSİ

30 GR KURU ÜZÜM

50 GR TRABZON TEREYAĞ

1 DEMET MAYDONOZ

1 ORTA BOY SOĞAN

MISIR UNU

2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

1 LİMON

Yapılışı

Soğanı ince ince doğruyoruz. Tereyağ ile tavada soteliyoruz. Makarnamızı kaynayan suda haşlayıp süzdükten sonra tavanın içine koyuyoruz. Başka bir tavada dolmalık fıstık ları kavurup makarnaya ekliyoruz. Maydonoz ve ılık suda beklemiş kuru üzümleride ekleyip makarnayı karıştırıyoruz. Küçük fırın kabının içini yağlayıp hamsileri mısır ununa bulayıp kaba diziyoruz. Hazırladığımız makarmayı hamsilerin üzerine koyup hamsilerle üzerini kapatıyoruz. 180 derece fırında 20 dakika pişirip kalıptan çıkarıp dilim limonleri ile servis ediyoruz.

  • 15 Dk.
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.