Verimli geniş toprakları, turistik cazibesi ve Uludağ’dan gelen bol suları ile Bursa, geçmişiyle de bugünüyle de gözde bir bölge olmayı başarmıştır. Yer edinen pek çok kültürün getirdiği mutfak zenginliğiyle ün salmıştır. hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, köbete, soğan karıştırması, yumurtalı patlıcan, ayva galyası, lalezar ve kavata gibi farklı çeşitler de yörenin akla kazınacak lezzetlerindendir.
İçindekiler
400 GR. SPAGETTI MAKARNA
4 ADET ARPACIK SOĞAN
600 GR. ÇANAKKALE DOMATES
1 DEMET TAZE KEKİK
1 DEMET TAZE FESLEĞEN
1 KASIK TOZ ŞEKER
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
SARIMSAK
Yapılışı
Domateslerimizi eşit bir şekilde 3 e bölüyoruz. İlk bölümünü büyük küpler yapıp doğrayıp zeytinyağ , sarımsak , taze kekik ile harmanlayıp önceden ısıtılmıs 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Domateslerin 2. bölümünü suda haşlayıp kolayca kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bir tarafta makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz. Bir tavada zeytinyağ ve sarımsağı ekleyip haşlayıp rendelediğimiz domatesleri şeker ve tuzla beraber pişiriyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz domatesleride tavaya ekleyip güzelce kariştıyoruz. Ve fırından cıkartığımız domatesleri ekliyoruz. Kalan son parça domateslerimizide küçücük doğrayıp fesleğenle kariştiıp makarnamızı süsleyerek servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.