Banetti.Market

Marmara Bölgesi

Verimli geniş toprakları, turistik cazibesi ve Uludağ’dan gelen bol suları ile Bursa, geçmişiyle de bugünüyle de gözde bir bölge olmayı başarmıştır. Yer edinen pek çok kültürün getirdiği mutfak zenginliğiyle ün salmıştır. hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, köbete, soğan karıştırması, yumurtalı patlıcan, ayva galyası, lalezar ve kavata gibi farklı çeşitler de yörenin akla kazınacak lezzetlerindendir.

3 Domatesli Makarna

İçindekiler


400 GR. SPAGETTI MAKARNA

4 ADET ARPACIK SOĞAN

600 GR. ÇANAKKALE DOMATES

1 DEMET TAZE KEKİK

1 DEMET TAZE FESLEĞEN

1 KASIK TOZ ŞEKER

ZEYTİNYAĞ

KARABİBER

TUZ

SARIMSAK

Yapılışı

Domateslerimizi eşit bir şekilde 3 e bölüyoruz. İlk bölümünü büyük küpler  yapıp doğrayıp zeytinyağ , sarımsak , taze kekik ile harmanlayıp önceden  ısıtılmıs 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Domateslerin 2. bölümünü  suda haşlayıp kolayca kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bir tarafta  makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz. Bir tavada zeytinyağ ve sarımsağı  ekleyip haşlayıp rendelediğimiz domatesleri şeker ve tuzla beraber  pişiriyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz domatesleride tavaya ekleyip güzelce  kariştıyoruz. Ve fırından cıkartığımız domatesleri ekliyoruz. Kalan son parça  domateslerimizide küçücük doğrayıp fesleğenle kariştiıp makarnamızı  süsleyerek servis ediyoruz. 

  • 30 dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.