Banetti.Market

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Testi kebabı levrek ızgara çöp kebabı deniz börüceli çipura salatası gibi lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır.

Fasülyeli Midyeli Makarna

İçindekiler
 

280 GR. YÜKSÜK MAKARNA

1 KG. MİDYE

1 DİŞ SARIMSAK

250 GR. HAŞLANMIŞ KURU FASULYE

MAYDONOZ

ZEYTİNYAG

KARABİBER

KURU KIRMIZI ACI BİBER

TUZ

Yapılışı

Sarımsağı zeytinyağı ile tavaya koyup çeviriyoruz. Midyeleri kabuklu şekilde  tavaya koyup kapağını kapatıyoruz. 2 3 dakika sonra midyeler açılmaya  başliyor bizde tavadan alıp süzüp içlerindeki etlerini alıyoruz. Birgün  önceden ıslatıp haşladığımız fasulyeleri tavaya koyup süzdüğümüz suyu  midyeleride içine atıp pişirmeye bırakıyoruz. Kaynayan suya attığımız Makarnayı süzüp sosumuzun içine atıp soteledikten sonra maydonozla  servis yapıyoruz. 

  • 15 Dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.