Verimli geniş toprakları, turistik cazibesi ve Uludağ’dan gelen bol suları ile Bursa, geçmişiyle de bugünüyle de gözde bir bölge olmayı başarmıştır. Yer edinen pek çok kültürün getirdiği mutfak zenginliğiyle ün salmıştır. hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, köbete, soğan karıştırması, yumurtalı patlıcan, ayva galyası, lalezar ve kavata gibi farklı çeşitler de yörenin akla kazınacak lezzetlerindendir.
İçindekiler
400 GR. DİRSEK MAKARNA
450 GR. BALKABAĞI
200 GR. PASTIRMA
2 DEMET TAZE KEKIK
1 TANE DEFNE YAPRAĞI
ZEYTİNYAĞ
TUZ
KARABİBER
Yapılışı
Balkabaklarını temizleyip küçük küpler halinde keselim. Kestiğimiz balkabaklarını tuz , karabiber , kekik ,defne yapragı ve zeytinyağ ekleyip 180 derece ısıtılmış fırına sürelim 15 dakika pişirelim. Bu arada makarnayı haşlayacağımız suyu ısıtalım tuz ekleyerek, başka bir tavada biraz zeytinyağıyla pastırmayı soteliyelim ve fırından cıkarttığımız balkabaklarını ekleyelim.Pişirdiğimiz makarnayı süzüp direk olarak balkabaklı tavanın içine koyup sosla makarnamızı harmanlayıp servis edelim.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.