Sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası zengin bir mutfakla taçlandırıyor İç Anadolu Bölgesi. Geçmişi oldukça eskiye dayanan İç Anadolu Mutfağında Hititlerden günümüze kalan pek çok yemek bulmak mümkün. bamya çorbası arab aşı etli ekmek testi kebabı yağlama ve kayseri mantısı yörenin yemekleri arasındadır.
İçindekiler
400 GR. DİRSEK MAKARNA
250 GR. ISPANAK
100 GR. SUCUK
1 TANE SOĞAN
KESMÜK PEYNİRİ
TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER
Yapılışı
Soğanları küçük küpler halinde kesip tavaya ekleyip biraz pişirip üstüne sucukları ve ince kestiğimiz ıspanakları ekliyoruz. Kapağını kapatıp ıspanaklar pişene kadar kısık ateşte bırakıyoruz . Başka bir tarafta kaynayan tuzlu suya makarnamızı eatıp pişiriyoruz. Makarnamız piştikten sonra süzüp hazırladığımız ıspanaklı karışımla karıştırıp tabağa alıp peynirle süsleyip servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.