Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Testi kebabı levrek ızgara çöp kebabı deniz börüceli çipura salatası gibi lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır.
İçindekiler
350 GR. KALEM KESME MAKARNA
50 GR SOĞAN
300 GR. DOMATES
300 GR KABAK
300 GR PATATES
1 DIS SARIMSAK
1 DEMET MAYDONOZ
35 GR SIYAH ZEYTiN
1 ÇAY KAŞIĞI ZERDEÇAL
ZEYTINYAG
TUZ
KARABİBER
SAFRAN
Yapılışı
Kabak domates patates ve zeytini küçük küpler halinde kesiyoruz. Zerdeçalı sıcak su ile ıslatıyoruz. Zeytınyağlı tavaya sarımsak atıp çevirip, küğ kestiğimiz soğanları ekliyoruz. Ardında sırayla kabak, patates 10 dakika pişirip domatesi ekliyoruz. Aynı zamanda makarnamızı kaynayan suya atıp pişiriyoruz. Tavaya zeytin ve safranı ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. En son kestiğimiz ince kıyım maydonozu ekleyip haşladığımız makarnamızı süzüp sosla birleştirip servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.