Verimli geniş toprakları, turistik cazibesi ve Uludağ’dan gelen bol suları ile Bursa, geçmişiyle de bugünüyle de gözde bir bölge olmayı başarmıştır. Yer edinen pek çok kültürün getirdiği mutfak zenginliğiyle ün salmıştır. hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, köbete, soğan karıştırması, yumurtalı patlıcan, ayva galyası, lalezar ve kavata gibi farklı çeşitler de yörenin akla kazınacak lezzetlerindendir.
İçindekiler
400 GR. MANTI MAKARNA
300 GR. LOR PEYNİR
12 ADET KABAK ÇİÇEĞİ
200 ML SEBZE SUYU
1 TANE YEŞİL SOĞAN
TUZ
KARABİBER
ZEYTİNYAĞ
1 DEMET TAZE KEKIK
Yapılışı
Lor peynirini sebze suyu ile sulandırıyoruz. Ve içine tuz , karabiber , zeytinyağ ve muskat rendesi ekliyoruz. Bir tavada biraz zeytinyağ ile doğradığımız soğanı soteliyoruz. Hazırladığımız peynirli karışımı tavaya ekliyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz makarnayı ve temizlediğimiz kabak çiceklerinide ekliyoruz. Ve servis yapıyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.