Dünya mutfakları sıralamasında da önde gelen mutfaklardan bir tanesidir. Kültürel ve yöresel çeşitliliği birçok değişik tadın ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu bölgelerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yemekleri de gene oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Genellikle et ağırlıklı yemekler sevilir ve yapılır. Maltahalı köfte, simit kebabı, soğan kebabı, yuvalama, patlıcan kebabı, bakla (yoğurtla yapılır), bezelye (yoğurtla yapılır ), börek çorbası, kuru dolma, meşhur Antep baklavası, katmer, billuriye, Antep salatası Güneydoğu bölgesinin lezzetleri arasındadır.
İçindekiler
320 GR. KALEM KESME MAKARNA
300 GR. KIYMA
50 GR. HAVUÇ
50 GR. KEREVİZ SAPI
50 GR SOĞAN
500 GR BİRECİK PATLICAN
20 GR TEREYAĞ
750 GR. DOMATES PÜRESI
30 GR TUZSUZ ANTEP PEYNİRİ
ZEYTİNYAĞ
TUZ
KARABİBER
Yapılışı
Patlıcanın 150 gr.mını , soğan , havuç ve kerevizİ küçük küpler halinde kesip, tavada 15 dakika pişiriyoruz. Ardından kıymayı ekliyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kıyma pişince domatesleri ekliyoruz. 15 / 20 dakika daha pişiriyoruz. Kalan patlıcanları ince uzun olacak şekilde kesip ızgarada çevirerek pişriyoruz. Bir yandan makarnamızı kaynayan tuzlu suya atarak pişirip süzüyoruz ve bir kaba alarak ateşsiz tereyağ ile kariştirıyoruz. Ve bir fırın kabı alıp ızgara yaptığımız patlıcanları alt zeminine diziyoruz . Tereyağ ile karıştırdığımız makarnayı, kıymalı harcımızla karıştırıp içine Antep peynirini rendeliyoruz ve hazırladığımız patlıcanlı sosu döküp kalan patlıcanlarla üzerini kapatıyoruz. 180 derecede 40 dakika pişriyoruz. Ve dilimleyerek servis ediyoruz
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.