Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.
İçindekiler
320 GR. SPAGETTI
800 GR. ÇUPRA FİLETO
400 GR. ÇERİ DOMATES
1 ADET KURU ACI BIBER
1 DİŞ SARIMSAK
½ KURU SOĞAN
MAYDONOZ
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Makarnamızı kaynayan tuzlu suya atıyoruz. Sarımsak , kuru acı biber ve soğanı zeytinyağlı tavada soteliyoruz. Çeri domatesleride ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Fileto balığı küçük küçük kesip tavaya ekliyoruz. Biraz soteledikten sonra haşladığımız makarnamızı süzerek tavaya ekleyip bir iki kere çevirdikten sonra bol ince kıyım maydonoz eşliğinde servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.