Banetti.Market

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.

Balık Filetolu Makarna

İçindekiler

320 GR. SPAGETTI

800 GR. ÇUPRA  FİLETO

400 GR. ÇERİ DOMATES

1 ADET KURU ACI BIBER

1 DİŞ SARIMSAK

½ KURU SOĞAN

MAYDONOZ

ZEYTİNYAĞ

KARABİBER

TUZ

Yapılışı

Makarnamızı kaynayan tuzlu suya atıyoruz. Sarımsak , kuru acı biber ve soğanı zeytinyağlı tavada soteliyoruz. Çeri domatesleride ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Fileto balığı küçük küçük kesip tavaya ekliyoruz. Biraz soteledikten sonra haşladığımız makarnamızı süzerek tavaya ekleyip bir iki kere çevirdikten sonra bol ince kıyım maydonoz eşliğinde servis ediyoruz.

  • 10 Dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.