Karadeniz’in doğası, müziği ve insanları gibi yemekleri de kendine özeldir. Karadeniz’in coğrafi yapısı ve iklim şartları bu bölgeye has yiyeceklerin karakterini belirler. Mısır, fasulye, karalahana, yöresel otlar ve elbette hamsi bölge mutfağına imzasını atan lezzetler arasındadır.
İçindekiler
400 GR. DiRSEK MAKARNA
400 GR. ISIRGAN
5 TANE CORBA KAŞIĞI FINDIK
1 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİNYAĞ
BEYAZ KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Isırganları iyice temizleyip bir tavada çok az su ile 2 dakika pişiriyoruz. Suyunu atmadan havana koymak üzere ısırgan , sarımsak , zeytinyağ ve fındık koyup dövüyoruz. Eğer sert bir kıvam olursa ısırganın suyundan biraz ekliyoruz. Makarnamızı haşlayıp süzdükten sonra tavamıza koyup hazırladığımız ısırganla soteliyoruz ve servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.