Dünya mutfakları sıralamasında da önde gelen mutfaklardan bir tanesidir. Kültürel ve yöresel çeşitliliği birçok değişik tadın ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu bölgelerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yemekleri de gene oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Genellikle et ağırlıklı yemekler sevilir ve yapılır. Maltahalı köfte, simit kebabı, soğan kebabı, yuvalama, patlıcan kebabı, bakla (yoğurtla yapılır), bezelye (yoğurtla yapılır ), börek çorbası, kuru dolma, meşhur Antep baklavası, katmer, billuriye, Antep salatası Güneydoğu bölgesinin lezzetleri arasındadır.
İçindekiler
400 GR. KALIN KESME
1 TANE PIRASA
500 GR. ÇERİ DOMATES
TUZ
KARABİBER
ZEYTİNYAĞ
Pesto İçin:
50 ML SU
1 DEMET FESLEĞEN
1 TANE LİMON
1 DIŞ SARIMSAK
100 GR. KABUKSUZ SOYULMUŞ ANTEP FISTIK
15 GR. ESKİ KAŞAR
50 GR. ZEYTİNYAĞ
TUZ
Yapılışı
Bir havana zeytinyağ , fesleğen , fıstık , rendelenmiş kaşar , sarımsak , yarım limon kabuğu , tuz ve karabiber koyarak dövüyoruz. Kaynayan tuzlu suda makarnamızı pişirip süzüyoruz. Başka bir tarafta pırasaları ince ince doğrayıp tavada zeytinyağ ile soteleyip domatesi ekliyoruz az ateste ağzı kapalı 10 dakika pişiriyoruz. Havanda dövdüğümüz antep fıstıklı sosu , pırasalı harca ekleyip süzdüğümüz makarna ile karıştırarak harmanlıyoruz. Ve servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.